طراحی مناسب و چیدمان اصولی دکوراسیون آشپزخانه نقش قابل توجهی در ایجاد آرامش افراد حاضر در آن محیط را دارد که این کار به عهده طراح می باشد. طراح خوب کسی است که با تكيه بر شرايط محيطي بتواند كابينت های وسایل آشپزخانه را آن چنان بچیند که علاوه بر دسترسی آسان به این وسایل ارتباط صحیح بین آنها نيزحفظ شده و کار از نظر زیبایی بهترین شکل خود را داشته باشد.
طراحی داخلی، ساختار یک خانواده و در پی آن فرهنگ یک جامعه را تحت تأثیر قرار می دهد و اثر شگرفی بر فعالیت ها و همچنین روحیه افراد حاضر در آن فضا دارد. طراحی که برای یک فضا در نظر گرفته می شود باید متناسب با محیط و افراد ساکن در آن باشد و به گونه ای نمایانگر هویت، نیاز و خواسته های آنان باشد. در طراحی معماری داخلی یک فضا مؤلفه های زیادی نظیر فرم، رنگ، نور، ساختار کف و سقف و دیوار و وسایل کاربردی و دکوری مانند مبلمان دخیل هستند.
ما در این بخش مهم ترین نکات را برای آشنایی شما معرفی می کنیم، اما همه ما می دانیم که هر خانه شرایط و ویژگی های مخصوص خودش را دارد و طراحی دکوراسیون آشپزخانه هر خانه وابسته به اندازه ها، بودجه و روحیات هر خانواده ای متفاوت است، تیم آلونک آمادگی دارد تا ضمن ارائه مشاوره تخصصی، بهترین خدمات را در این زمینه با مقرون به صرفه ترین هزینه ارائه نماید.



بخش های کلیدی طراحی دکوراسیون آشپزخانه

الف) پلان آشپزخانه :
تعریف پلان: مشخصات اصلی هر ساختمان را از طریق ایجاد یک برش فرضی افقی و ترسیم تصویر آن معرفی می‌ک نند، به طوری که مشخصات دقیق هر قسمت از ساختمان دیده شود. به این تصویر پلان یا برش افقی ساختمان می گویند. برای این منظور به کمک یک صفحه برش از فاصله مشخصی از سطح زمین (تقریباًً از یک سوم ارتفاع طبقه نسبت به کف) ساختمان را برش می زنند. این صفحه بخش های مختلف ساختمان مانند دیوارها، درها، پنجره ها، کمدها، پله ها را قطع كرده و عناصری مانند مبلمان لوازم خانه ، کفسازی و اختلاف سطوح را قابل ديد می‌کند. در پلان هر ساختمان اندازه و تناسبات تک تک فضاها و قسمت های مختلف ساختمان معین و معرفی می شوند
ب) لوازم آشپزخانه
یکی دیگر از عوامل مهم در طراحی آشپزخانه نوع، ابعاد و تعداد وسایل مورد استفاده در آشپزخانه می باشد. یک طراح باید از نوع یخچال، گاز (توکار یا رو کار) ، سینک ظرف شویی (توکار یا رو کار) ، ماشین ظرف شویی، فر، ماکروويو، ماشین لباس شویی و... اطلاع داشته تا با توجه به این مشخصات ابتدا فضای مورد نیاز هر یک از این وسایل در آشپزخانه را برآورد کرده و بقیه فضا را به کابینت ها اختصاص دهد.
ج) اصول ارگونومی و ابعاد انسانی
دسترسی به کابینت و وسایل داخل آن نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. استفاده راحت از وسایل آشپزخانه و دسترسی مناسب به کابینت های دیواری و زميني، حرکت آسان و بدون مانع در آشپزخانه و... هنگامي امكان پذير است که طراحی و ساخت مبلمان آشپزخانه، براساس ابعاد و اندازه های اندام افرادی باشد که از آن استفاده می‌کنند. روش منطقی برای حل این مشکل ساخت کابینت هایی است که طبق ابعاد و اندازه های بدن انسان قابل تنظیم باشد. این نوع کابینت ها نه تنها می تواند مورد استفاده افراد کوتاه قد یا بلندقد قرار گیرد بلکه می تواند مورد استفاده افراد سالخورده و یا معلول نیز قرار گیرد.
د) رنگ
از آنجایی که، رنگها تأثیرات زیادی بر افکار، ذهنیت و نحوه زندگی افراد دارند؛ بنابراين بايد طوري انتخاب شوند که به فضای زندگی جلوة خاصی داده و آن را به محیطی زیبا، آرام و پر نشاط تبديل کند و با روحیات کسانی که می‌خواهند زمان زیادی را در یک محیط سپری كنند، همخوانی داشته و باعث شادی و امیدواری افراد شوند که در هنگام طراحی کابینت، باید به این نکته توجه نمود.
ه) نور
روشنايي مطلوب و مناسب، شرط لازم براي كار راحت در محیط آشپزخانه است. اگر در آشپزخانه، از منبع نور طبیعی استفاده می‌شود، هنگام طراحی، وسایل را باید طوري چیدمان كرد که جلوي نور طبیعی را نگيرند یا به اصطلاح «آشپزخانه کور نشود »، مثلاً قرار دادن وسایل بزرگ مانند یخچال در جلوي پنجره، به شدت از ورود نور طبيعي مي‌كاهد. در صورت نبود نور طبیعی، ميتوان از نورپردازی مصنوعی مناسب استفاده كرد. يک منبع نور کلي به همراه منابع نوري کوچکتر (نور موضعی) در مکانهاي مهم کاري در آشپزخانه، بسيار ضروري است. به هر حال نوع، تعداد و محل مناسب نصب چراغ در آشپزخانه، مي تواند فضاي متفاوت و زيبايي را ايجاد كند.

 

 

طراحي كابينت آشپزخانه با برداشت اندازه ها از محل آغاز مي شود. سپس ابتدا پلان كابينت طراحي شده و بعد از آن، نقشه سه بعدي کابینت ترسيم مي شود. پس از بررسي و تحليل طرح و نقشه نهايي تأیید شده و رفع اشكالات، الزامات اجرايي مربوط به ساخت كابينت نيز بايد در نظر گرفته شود.


اصول فنگ شویی در  دکوراسیون آشپزخانه | چیدمان آرامش بخش


مثلث کار در آشپزخانه چیست؟
در پلان آشپزخانه مثلث كار به چه معناست؟
در آشپزخانه سه فعالیت عمده انجام می شود: نگهداری مواد غذایی (یخچال)، شستشو (سینک ظرف شویی)، و پخت و پز (گاز). ارتباط بین این سه مورد را مثلث کار در محیط آشپزخانه می نامند. این مثلث حاصل خطی است فرضی میان اجاق گاز، سینک ظرف شویی و یخچال، به طوریکه هر کدام از موارد مذکوردر یکی از رئوس این مثلث قرار می گیرند.
در طراحی کابینت آشپزخانه و در ایجاد مثلث کار باید دقت داشت که هر کدام از این وسایل در بهترین جای ممکن قرار گیرند و فاصله مناسب بین آنها حفظ شود (محیط مثلث متناسب با ابعاد آشپزخانه باشد). در صورتی که مجموع گام ها در مثلث کار خیلی کم باشد، افراد به همدیگر برخورد کرده و موجب شلوغی در کار خواهد شد، اما در صورتی که مجموع گام ها زیاد باشد، سبب طی مسافت بیشتر و خستگی در طول روز و در نهایت موجب طولانی شدن زمان اجرای کار خواهد شد، بنابراين فاصلۀ مناسب این سه وسیله، موجب رفت و آمد راحت و سهولت در کار خواهد بود. این مثلث می تواند در انواع مختلف ایجاد شود و نوع آن رابطه مستقیمی با شرایط محیط و در واقع نقشه فضا دارد. شکل زير نحوه قرار گرفتن مثلث آشپزخانه را در موارد مختلف چیدمان ( سیستم ) آشپزخانه نشان می دهد.
 

 



انواع سیستم های آشپزخانه کدام است؟
با توجه به ابعاد و اندازه و شکل پلان یک آشپزخانه بهترن چیدمان و سیستم برای آن طراحی می شود . بر این اساس، انواع سیستم آشپزخانه عبارت اند از :

  • سیستم خطی
  • سیستم راهرویی
  • سیستم L شکل
  • سیستم U شکل
  • سیستم G شکل
  • سیستم جزیره ای

 

 

 

طراحي كابينت آشپزخانه با برداشت اندازه ها از محل آغاز مي شود. سپس ابتدا پلان كابينت طراحي شده و بعد از آن، نقشه سه بعدي کابینت ترسيم مي شود. پس از بررسي و تحليل طرح و نقشه نهايي تأیید شده و رفع اشكالات، الزامات اجرايي مربوط به ساخت كابينت نيز بايد در نظر گرفته شود.

 

 


چگونه اصول فنگ شویی در آشپزخانه را رعایت کنیم؟
 
گفته می شود که آشپزخانه ، معده ی خانه است از این جهت که با تغذیه و سلامتی خانواده سرو کار دارد. سنت های فنگ شویی می گویند اگر آشپزخانه در جای بدی قرار گرفته باشد و یا اجاق و سینک ظرفشویی و یخچال در موقعیت های نامناسب باشند، خسارات مالی و مشکلات سلامتی پدید می آیند.
در آشپزخانه باید آنقدر بزرگ باشد که "جریان چی" , به راحتی در آن برقرار شود. بهتر است آشپزخانه در یک راستا با در ورودی یا در یک خط با پنجره یا درب داخلی قرار نگرفته باشد، چرا که این باعث می شود چی به سرعت از آشپزخانه عبور کند و اثر مفیدی در آن جا نداشته باشد. در مفاهیم فنگ شویی، نباید آشپزخانه در شمال، شمال شرقی یا شمال غربی خانه باشد، زیرا بنابر افشانه های باستانی، زیرا این "بخش آبی" با طبیعت آتشین پخت و پز در تضاد کامل است. آشپزخانه باید تمیز، روشن و دارای تهویه مناسب باشد. نباید در کنار دستشویی یا حمام قرار بگیرد زیرا مورد استفاده های این دو فضا با هم مغایرت دارد. با این وجود در بسیاری از خانه ها، حمام یا سرویس بهداشتی یک دیوار مشترک با آشپزخانه دارد که در این صورت نباید راه مستقیم دسترسی به این دو اتاق یکی باشد.
x فنگشویی بر حرکت چی (chi) یا بهتر است بگوییم شنگ چی (sheng Chi) که با عناوین دم کیهانی یا انرژی کیهانی نیز خوانده می شود، مبتنی است. چی، شانس خوب را به انرژی فیزیکی، روابط عاطفی و رفاه مادی تبدیل می کند. بنابراین جریان مناسب و درست چی در خانه بسیار مهم و حیاتی است.